Про електричні писачки

Для hudzyk 

Отут є http://www.yevshan.com/main.asp?cid=359&pid=21613 це той корковий писачок. Єдиний його "недолік" – теоретично цей мідний писачок швидше стирається, ніж залізний, і ми все ще не доперли, як в ньому міняти насадку. Там в них рекламується інструмент, яким це теоретично робиться, але ми його не купували, ну і в нас він поки що не стерся :). Ну і він трохи легший в руці, ніж пластмасовий – то вже на любителя.

А це ось мій залізний: http://www.yevshan.com/main.asp?cid=359&pid=6566
Він в мене вже років 3 чи 4, жодних особливих проблем досі з ним не булоб правда я не надто активно його юзала. Цього року я докупила до нього екстра-товстий стержень, але він виявився не надто вартим того. Мені подобається, що в цьому залізному (який в комплекті зі змінними стержнями) дуже просто їх міняти – звичайною викруткою. Зате цього року невідомим мені чином діти спромоглися погнути два стержні – з мідно-корковим такого не буває, бо там конструкція стержня інша. Не подобається, що він такий шкарадний і що набагато сильніше нагрівається, ніж корковий.

Обидва ці писачки ми цього року спромоглися забути включеними десь на годин 8 мабуть, але з ним нічого не сталося.
Якби мені зараз треба було вирішувати, який з двох купувати – навіть не знаю, я б розгубилася. Мабуть купила би корковий, бо він дешевший і приємніший. Якщо нема великої потреби міняти товщину лінії – тоді мабуть варто купити корковий середній (або тоненький – на любителя).

Обов’язково візьми до нього чорний віск – він в електричному писачку так не обвуглюється як на свічці – тоді по кольоровому яйці звичайнии світлим воском зле видно лінії. Макаронний віск зручніший (не треба його нігтьом або ножем колупати), але він дорожчий десь мабуть в три рази за звичайний темний віск.

Якщо тре рекомендації по кольорах їхніх фарбів – свисти :). або по видувальниї пристосуваннях :).

8 thoughts on “Про електричні писачки

  1. та я вдома таж звичайним писачком писала. то вже аж тут на електричний підсіла – воно дійсно зручніше набагато. а видувати я взагалі не любитель – ні вдома не видувала, ні тут. Тільки цього року ми тут показували незвичним до цього діла людями у великих кількостях, і потім треба буде їх транспортувати, то вже довелося освоїти (і то я ще діркороблення не освоїла). Бо якби дідівськими методами прийшлося видувати 50 яєць, та ще й не своїх – отоді я би точно сказилася. 🙂 Крім того тут яйця якісь набагато дефектніші – процент псутих невидутих писанок разів в 5 більший ніж в Україні – то все певно ці генетично модифіковані кури винні 🙂 – жахливі яйця.

    Like

  2. дуже-дуже дякую за поради та за сайт
    я кожного року провожу такий типу мастер клас з писанки у себе в університеті. в тих обсягах, які сама здолала (ну таке amateur та в межах своєї кафедри). а цього року оця сама кафедра щось зішла з розуму та вирішила влаштувати мастер клас для усіх бажаючих, порозвішувала об’яви вже. коротше відповідальність та все таке. треба готуватися:)

    Like

    1. будь-ласка 🙂
      кафедра рухається в правильному напрямку, видно вона відчула писанковий терапевтичний ефект. ми тут писали з купою індусів, і ще всяких різних інших – люди отримали офігєнне задоволення.

      Like

  3. Підкажіть, будьласка, де можна придбати електричного писачка?

    Like

Leave a comment