віртуальний вік

Останнім часом почастішало коментарів, які так чи інакше стосуються мого віртуального віку.

Вперше стикнулася із своїм віртуальним віком років 5 тому. Треба сказати, тоді мій реальний вік був ще цілком гм… жвавим. Так от…

Діло було з iozhikov . В мене літні канікули, він гостює у Львові, ну і як то водиться між деякими особливо балакучими віртуальними знайомими – обговорюємо інших віртуальних знайомих не знайомих нам в реалі – типу а як ти думаєш, а хто такий той-то, чи цей-то, а як ця виглядає, а що вона в житті робить, а хто її знає, і .т.д.

А в мене тоді був секретний віртуальний персонаж – одна дама трохи може з причудами, але загалом планувалося що я згодом перейду на неї напостійно, і закину свій тодішній нік – надто він був безколірний ну і надто розсекречений. Ну а йожиков (відомий мені тоді під іншим ніком) і каже: та, вона мабуть якась діаспорна викладачка гуманітарного спрямування передпенсійного (читай постменопозного 🙂 ) віку. В мене так щелепа і випала. Ну я, звісно, розумію, що моя героїня була специфічна, ну і планувалося, що вона буде трохи загадкова і відносно зріла в своєму поводженні на форумі, але загалом від її імені я цілком природньо висловлювалася, мало що фільтрувала, мало що додавала.

Отоді-то і виявилося, що не зважаючи на мій ще цілком шмаркатий реальний вік, віртуальний вік в мене о-го-го.

Отак.

П.С. звали даму Персефона. Я тоді прочитала була одну книжку Ірігарей (так досі єдину), і сильно надихнулася власне цією міфічною персоною. Вона досі мені імпонує своєю незвичайністю. В якомусь сенсі теперішній нік – це продовження Персефони.

7 thoughts on “віртуальний вік

  1. Наскільки мені пригадується через роки те, що писала Персефона в “Культурі” (?), я ніколи не уявляв її діаспорною викладачкою.

    От Бережного спочатку уявляв “філологинею”, але час показав, що я дуже сильно помилявся 😉

    Like

    1. звісно, що всі ці враження від віртуальних персонажів дуже суб’єктивні. Але щодо діаспорною, чи ні – то вона виразно писала про своє життя за кордоном і шось про студентів. тобто діаспорнв викладачка – то логічно. от вік – то так…

      Like

    1. ну так, то ж про мій персонаж було, звичайно, що я запам’ятала. про інших – нічого не пам’ятаю з тої розмови.

      Like

  2. ггг, мені теж, до речі, казали, після розвіртуалізації, що я набагато молодша за своє письмо:)

    Like

Leave a comment