4 thoughts on “Timothy Snyder: Ukraine, Russia, and Europe, Past and Future II

  1. And the previous lecture. Here something that stands out for me for the first time is that Snyder says that nation states (I guess the way they are in Europe) cannot exist for a long time, or effectively, unless they are a part of a larger union. For economic reasons? Something like that and something to think about.
    The video is here:

    Like

  2. З рік тому ходив на виступ проф. Снайдера в Києві (пост за мотивами: https://vilnodoom.wordpress.com/2014/05/16/%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D1%80-%D1%96%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%97%D0%B2/ , запис лекції: https://www.youtube.com/watch?v=jKnLe1MhbF8). Цікаво буде послухати і нові лекції цього видатного сучасного історика. Дякую за посилання!

    Liked by 1 person

    1. Ця лекція, яка в пості мені дуже сподобалася – я там почула нові для себе речі, а та, що в коменті (перша частина циклу з трьох) – все-таки в основному повторення раніше сказаного.

      Я підписалася на його твітер, і таким чином отримую “новини від снайдера” 🙂 – він постить анонси перед виступами і відео/тексти після виступів.

      Цікаво, а як його українська? Бо я вже чула його польську і здається місцями російську, а от українську – ще ні.

      А ще він виклав недавно зроблений російський переклад своїх бладлендс у вільний доступ в інтернеті.

      Liked by 1 person

  3. Так, я цей крок із вільним доступом до рос. перекладу “Кривавих земель” вже зацінив і скачав, а укр. пер. куплю.

    Його українську можете почути за моїм посиланням на лекцію-2014 – там в самому початку власне його виступу. Говорить більш-менш ОК (мабуть, краще ніж я англійською, ех) – але писати йому явно набагато легше англ., тож і київську лекцію читав нею.

    Тільки шо теж підписався у Тві – раніш чогось не натрапляв на нього там 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment